Carrière in de zorg

Wil jij een carrièreswitch maken naar de zorg of doorgroeien in de zorg? Wij kunnen je helpen! Bij het Professionals Programma van MBO Amersfoort kun je als volwassene terecht voor verschillende erkende mbo-opleidingen, mbo-certificaten, cursussen en trainingen. Wij bieden flexibel, waardevol en toekomstgericht beroepsonderwijs dat is ingericht voor volwassenen. Of je nu vanuit jezelf een nieuwe stap wil maken óf via jouw werk, bij ons kun je terecht voor omscholing en bijscholing. Check jouw mogelijkheden in de zorg.
Bekijk hier ons opleidingsaanbod!

Open dag op 11 december!

Ontdek jouw toekomst op de open dag van MBO Amersfoort! Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging of wil je je verder ontwikkelen in je vakgebied? Kom dan naar onze open dag op woensdag 11 december en check je mogelijkheden! Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

We informeren je graag over onze BBL-opleidingen en cursussen, speciaal voor volwassenen. Voor als je je wil omscholen of je carrière een boost wil geven. Tijdens deze dag krijg je alle informatie over ons Professionals Programma en onze opleidingen en cursussen, met een speciale ruimte voor persoonlijk advies.

Kom je langs? Meld je aan, zodat we weten dat we je mogen verwelkomen. We zien je graag op 11 december!

Ervaringsverhaal
Van pioenen naar pillen: carrièreswitch van bloemist naar apothekersassistent

Carolien (46) ruilde haar carrière als bloemist in voor een baan als apothekersassistent. Ontdek hoe zij met het Professionals Programma van MBO Amersfoort haar passie heeft gevolgd.

Geef je toekomst een nieuwe richting

Soms ontdek je dat je je verder wil ontwikkelen in je baan, je een verkeerde beroepskeuze hebt gemaakt of dat je huidige baan je niet meer echt gelukkig maakt. Veel mensen denken dat een carrièreswitch lastig is, maar dat is absoluut niet waar! Je hebt volop mogelijkheden om je carrière een nieuwe richting te geven, bijvoorbeeld door je om te scholen naar de zorg. Of door via bijscholing je kansen in je werk weer te vergroten.

Het voordeel van de ervaring die je al hebt, is dat je jezelf beter hebt leren kennen. Je weet beter wat bij je past en wat je sterke en zwakke punten zijn. Dit maakt het juist een uitstekend moment om met behulp van een opleiding door te groeien of die carrièreswitch te maken.

Wacht dus niet langer en kies voor een opleiding in de zorg. De zorgsector kijkt uit naar jouw ervaring en enthousiasme!

Werken en/of leren in de zorg

Er zijn veel redenen om te kiezen voor omscholing naar de zorg of verder leren in de zorg. Werken in de zorg is inspirerend, elke dag anders en nooit saai. Elke dag werk je met andere mensen, elk met hun eigen verhaal. Als zorgverlener maak je echt een verschil door mensen precies te bieden wat ze nodig hebben. Daarnaast biedt de zorg jou de kans om jouw levenservaring in te zetten en een positieve impact op anderen te hebben. Dat geeft het werk nog meer voldoening. Ook biedt de zorgsector uitstekende baankansen. Er zijn volop mogelijkheden. Met een zorgdiploma op zak kun je vrijwel gegarandeerd aan de slag. Dus zoek je zinvol werk en zekerheid, de zorgsector heeft het.

Wil je doorgroeien in de zorg of omscholen naar de zorg? Bekijk dan ons opleidingsaanbod en zet de eerste stap naar jouw nieuwe toekomst!

Ervaringsverhaal
Van bakkerijmedewerker naar persoonlijk begeleider

Na 33 jaar werken in de bakkerij, besloot Jolanda (51) het roer om te gooien. Zonder enige zorgervaring solliciteerde ze bij verpleeghuis De Blinkert.

Aanbod opleidingen en cursussen in de zorg

Wil je werken of verder leren in de zorg? Kies dan welke opleiding of cursus je wilt volgen. In ons aanbod vind je verschillende opleidingen en cursussen, waarvan je hieronder een kleine selectie ziet. Lees de informatie goed, zodat je weet wat de opleidingen inhouden!

Voor het volledige aanbod aan opleidingen en cursussen in de zorg bij MBO Amersfoort bekijk je hier ons opleidingsaanbod.

Toch liever iets anders?

Is de zorg toch niets voor jou? Neem dan zeker een kijkje bij de rest van ons aanbod. Bij ons kun je terecht voor allerlei cursussen in verschillende richtingen, waar je op onze site gemakkelijk op kunt filteren.

Student Tandtechniek (BOL), Hassan

Gezondheids-
techniek

Bekijk opleidingen

Uiterlijke verzorging

Bekijk opleidingen

Horeca

Bekijk opleidingen

Commercieel en administratief

Bekijk opleidingen
Timmerman aan het werk

Techniek

Bekijk opleidingen

Zorg en Welzijn

Bekijk opleidingen

Over ons

Bij het Professionals Programma van MBO Amersfoort is het mogelijk om je als volwassene te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Wil jij je een carrièreswitch maken, je laten omscholen of doorgroeien in je huidige werk? Wij bieden diverse opleidingen en cursussen aan voor als jij wil doorgroeien in je huidige baan of een overstap wil maken naar een andere branche of ander beroep. Zo kun jij je altijd omscholen naar de zorg of jezelf er verder in ontwikkelen! Wij bieden diverse BBL opleidingen en cursussen voor volwassenen aan. Zien we je binnenkort?