Branche diploma leermeester

Volg de cursus Leermeester Horeca om erkend leerbedrijf te worden en te blijven. Er moet minimaal één gediplomeerd SVH Leermeester Horeca binnen je bedrijf werkzaam zijn. Als leermeester ben je onmisbaar voor de ontwikkeling van (nieuwe) medewerkers in de horeca.

Deze 3-daagse cursus SVH Leermeester bereidt jou in 3 dagen voor op het officiële SVH leermeester diploma. Je geeft het vakmanschap door aan studenten, nieuwe medewerkers. Tevens met het afnemen van deze cursus wordt u onderdeel van ons netwerk en kunt u tegelijkertijd ook bijvoorbeeld BHV afnemen.

Duur:          3 bijeenkomsten
Prijs:           € 975,- per cursist
Startdata:   9 november 2024 (bij voldoende aanmeldingen)

Aanmelden?
Wil je je aanmelden voor de training mail dan de volgende gegevens naar info@professionalsprogramma.nl:
Jouw NAW-gegevens
Jouw werkgever-gegevens

Programma
Een diploma leermeester is een kwalificatie die aangeeft dat iemand de benodigde kennis en vaardigheden heeft om anderen te begeleiden en te onderwijzen binnen de horeca.

Een leermeester is in staat om zijn of haar expertise over te dragen aan studenten, stagiaires of beginnende professionals, hen te coachen, te beoordelen en te ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Drie examens
Je haalt het SVH Leermeesterdiploma door drie examens succesvol af te leggen: het theorie-examen, het praktijkexamen Coachen & Begeleiden en het examen Portfolio.

Tijdens het behalen van dit diploma wordt zowel theoretische als praktische aspecten van het mentor- en leiderschap behandeld, met de nadruk op het overdragen van vakspecifieke kennis en het bevorderen van professionele groei bij anderen.

Voor wie?
Ondernemers, leidinggevenden, managers en medewerkers met passie voor het horecavak, die dit graag willen overdragen aan toekomstige generaties. Voor degene die erkend SVH Leermeester willen worden in een keuken, restaurant, receptie of bedrijfskantine.

Toelatingseisen
Werkervaring:                werkervaring in de horeca branche.
Opleidingsniveau:         minimaal een MBO-niveau 2, 3 of 4 diploma vereist,
voorkeur in een het vakgebied zoals horeca of gastvrijheid.

Voldoende beheersing van de Nederlandse taal

Na de cursus heb je een goed inzicht in de onderstaande werkprocessen en kun je deze toepassen in de praktijk:

  • Het werven en selecteren van je nieuwe (lerende) medewerkers
  • Het introduceren en inwerken van je (lerende) medewerkers
  • Zelfontwikkeling
  • Het beoordelen van je (lerende) medewerkers
  • Het coachen en begeleiden van je (lerende) medewerkers
  • Het bespreken en aansturen van opleidings- en/of  begeleidingstraject
  • Drie lesdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Op de derde dag vindt vanaf 12.30 uur het SVH examen Leermeester plaats.

Tussen de lesdagen zit steeds een periode van twee.

In de tussentijd zorg je ervoor dat je portfolio af is en op de laatste dag zijn de officiële SVH examens Coachen en begeleiden en Theorie .

De eerstvolgende cursus start op 9 november:
9 november 2024
23 november 2024
7 december 2024